PRESS
Bijeljina, 06.09.2011


ODRŽANI EDUKATIVNI TRENINZI O ZAPOŠLJAVANJU

 

edukativni_treninzi_o_zaposljavanju_BN_1BIJELJINA, 06. 09.2011 – Unija za održivi povratak i integracije u BiH organizovala je danas u Bijeljini dvodnevni trening za oko 25 mladih kao jedan vid pružanja pomoći pri zapošljavanju, a time i njihovog zadržavanja u BiH.Obuka je organizovana u okviru projekta "Edukacija o životnim vještinama i ključnim kompetencijama za tržište u ruralnim izbjegličkim lokalnim zajednicama".

 

Mladi na ovaj način stiču znanje o životnim vještinama i ključnom obrazovanju o kompetencijama i odnosu između obrazovanja i tržišta rada, kao i kako pokrenuti vlastiti posao, o uticaju obrazovanja na zapošljavanje i bolji izbor za život i ekonomske sigurnosti, te kako izraziti i ostvariti svoje potrebe i kako komunicirati sa lokalnim vlastima i predstavnicima biznis sektora.

 

Predsjednik Unije za održivi povratak i integracije u BiH Mirhunisa Zukić navela je da je 46,5 odsto mladih u BiH aktivno u traženju posla, ali da je u zemljama Evrope taj procenat znatno viši.Treninzi se realizuju u okviru Programa zapošljavanja i zadržavanja mladih u BiH u trajanju od tri godine koji zajednički provode UNDP, UNICEF, UNFPA, IOM i UNV u partnerstvu sa Ministarstvom civilnih poslova BiH, Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, entitetskim ministarstvima za rad i obrazovanje, Agencijom za statistiku BiH, zavodima za zapošljavanje, osnovnim i srednjim školama, opštinama, pojedinačnim preduzećima i nevladinim organizacijama.


Izvor: RTV SLOBOMIR

 

 Kontakt
informacije:


Telefon: 00387 33 239 604
Telefon: 00387 33 239 605
Fax: 00387 33 922 513

E-mail: uzopi@bih.net.ba
E-mail: ured@uzopibih.com.ba


Adresa:
Mihrivode 59
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

www.uzopibih.com.ba

https://www.youtube.com/UZOPI

https://www.facebook.com/uzopiubih

 


Članice Unije:

Unija u svom sastavu okuplja lokalna udruženja/ udruge, lokalne nevladine organizacije, kao i ostale organizacije civilnog društva kako u BiH, tako i van nje.
www.uzopibih.com.ba/clanice

Broj članica Unije:

 

POSTANITE ČLANICA UNIJE
Odlukom Statuta Unije za održivi povratak i integracije u Bosni i Hercegovini omogućen je pristup Uniji svim udruženjima-udrugama izbjeglica, raseljenih lica i povratnika, kao i ostalim nevladinim organizacijama (NVO) u BIH i regionu.
www.uzopibih.com.ba/clanstvo

 


Članstvo Unije:

Unija posjeduje specijalni konsultativni status pri Ekonomskom i Socijalnom Savjetu Ujedinjenih Nacija (od 1997)

 

 

 


Pratite nas na: