PRESS
Tuzla 13.9.2011


Tuzla - U toku trening za zapošljavanje i zadržavanje mladih u BiH

 

Unija za održivi povratak i integracije u BiH implementira projekt pod nazivom „Edukacija o životnim vještinama i ključnim kompetencijama za tržište u ruralnim izbjegličkim lokalnim zajednicama„.

 

Aktivnosti se realizuju u okviru Programa zapošljavanja i zadržavanja mladih u BiH finansiranog sredstvima Vlade Kraljevine Španije. U Tuzli je u toku trening na kojem sudjeluje 40 kandidata koji aktivno traže posao.

 

Projekt se implementira u Sarajevu, Tuzli, Goraždu, Mostaru, Širokom Brijegu, Istočnom Sarajevu, Trebinju, Brčko Distriktu, Banjoj Luci, Bijeljini, Odžaku, Prijedoru, Doboju, Zenici, Bihaću, Livnu i Vitezu.

 

Mladi koji sudjeluju u treningu steći će znanje o životnim vještinama i ključnom obrazovanju o kompetencijama i odnosu između obrazovanja i tržišta rada. Program zajednički provode UNDP, UNICEF, UNFPA, IOM i UNV- u partnerstvu s Ministarstvom civilnih poslova BiH, Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Agencijom za statistiku BiH, Zavodima za zapošljevanje, osnovnim i srednjim školama.

 

(FENA)

 

 Kontakt
informacije:


Telefon: 00387 33 239 604
Telefon: 00387 33 239 605
Fax: 00387 33 922 513

E-mail: uzopi@bih.net.ba
E-mail: ured@uzopibih.com.ba


Adresa:
Mihrivode 59
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

www.uzopibih.com.ba

https://www.youtube.com/UZOPI

https://www.facebook.com/uzopiubih

 


Članice Unije:

Unija u svom sastavu okuplja lokalna udruženja/ udruge, lokalne nevladine organizacije, kao i ostale organizacije civilnog društva kako u BiH, tako i van nje.
www.uzopibih.com.ba/clanice

Broj članica Unije:

 

POSTANITE ČLANICA UNIJE
Odlukom Statuta Unije za održivi povratak i integracije u Bosni i Hercegovini omogućen je pristup Uniji svim udruženjima-udrugama izbjeglica, raseljenih lica i povratnika, kao i ostalim nevladinim organizacijama (NVO) u BIH i regionu.
www.uzopibih.com.ba/clanstvo

 


Članstvo Unije:

Unija posjeduje specijalni konsultativni status pri Ekonomskom i Socijalnom Savjetu Ujedinjenih Nacija (od 1997)

 

 

 


Pratite nas na: