PRESS
Prijedor, 25.07.2011


NAJTALENTOVANIJIMA PRILIKA ZA ZAPOŠLJAVANJE

 

Prijedor, 25. juli (SRNA) - PRIJEDOR - Dvodnevnu obuku u okviru projekta "Edukacija o životnim vještinama i ključnim kompetencijama za tržište u ruralnim izbjegličkim lokalnim zajednicama", koju organizuje Unija za održivi povratak i integracije BiH, u Prijedoru pohađa 25 mladih od kojih će pet najtalentovanijih dobiti priliku za zapošljavanje.

Predsjednik Unije za održivi povratak i integracije BiH Mirhunisa Zukić rekla je da se obuka realizuje kao dio programa "Zapošljavanje i zadržavanje mladih" koji sa šest miliona dolara od 2010. do 2012. godine finansira Vlada Španije, a provodi pet agencija UN posredstvom Fonda milenijumskih razvojnih ciljeva /MDGF/.

Photo: UZOPI BIH

"Cilj je da se omladini iz ruralnih područja omogući ovakva vrsta obuke po standardima UNICEF-a kako bi bili spremniji, obrazovaniji i sposobniji da sebi traže posao. Pet najtalentovanijih u svakoj lokalnoj zajednici povezaćemo sa potencijalnim poslodavcima s krajnjim ciljem da se zaposle", navela je Zukić.

Prije Prijedora obuke su organizovane u Bihaću i Zenici, a slijede u Sarajevu, Istočnom Sarajevu, Goraždu, Mostaru, Širokom Brijegu, Trebinju, Brčkom, Odžaku, Bijeljini, Banjaluci, Doboju, Tuzli, Livnu i Vitezu.


Izvor:
SRNA

 Kontakt
informacije:


Telefon: 00387 33 239 604
Telefon: 00387 33 239 605
Fax: 00387 33 922 513

E-mail: uzopi@bih.net.ba
E-mail: ured@uzopibih.com.ba


Adresa:
Mihrivode 59
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

www.uzopibih.com.ba

https://www.youtube.com/UZOPI

https://www.facebook.com/uzopiubih

 


Članice Unije:

Unija u svom sastavu okuplja lokalna udruženja/ udruge, lokalne nevladine organizacije, kao i ostale organizacije civilnog društva kako u BiH, tako i van nje.
www.uzopibih.com.ba/clanice

Broj članica Unije:

 

POSTANITE ČLANICA UNIJE
Odlukom Statuta Unije za održivi povratak i integracije u Bosni i Hercegovini omogućen je pristup Uniji svim udruženjima-udrugama izbjeglica, raseljenih lica i povratnika, kao i ostalim nevladinim organizacijama (NVO) u BIH i regionu.
www.uzopibih.com.ba/clanstvo

 


Članstvo Unije:

Unija posjeduje specijalni konsultativni status pri Ekonomskom i Socijalnom Savjetu Ujedinjenih Nacija (od 1997)

 

 

 


Pratite nas na: