Preporuči članak:

 

 

 

SAOPŠTENJE / SAOPĆENJE
Prijedor, 15.02.2012


U Prijedoru održane edukacije o zapošljavanju za mlade

 

PRIJEDOR - Dana 14. i 15. februara u Prijedoru su održani treninzi u okviru projekta pod nazivom “Edukacija o životnim vještinama i ključnim kompetencijama za tržište u ruralnim izbjegličkim lokalnim zajednicama“ koji UZOPI u BiH implementira uz podršku UNICEF-a.

 

U ta dva dana treningu je prisustvovalo okupno 70 mladih priderčanki i prijedorčana, koji su imali priliku za saznavanje novih vještina i kompetencija, kako bi mogli aktivno sudjelovati u društvenom i privrednom životu svoje zajednice.

 

Mladi su imali priliku naučiti kako izraziti i ostvariti svoje potrebe i kako komunicirati sa lokalnim vlastima i predstavnicima biznis sektora.

 

Mladim učesnicima i učesnicama se tom prilikom obratila i predstavnica kompanije Robot d.o.o. koja je upoznala prisutne sa potrebama i planovima ove firme, te ih obavijestila o skorom otvaranju poziva za prijem sezonskih radnika.

 

Ovaj trening je bio izuzetno dobro medijski propraćen, o čemu govori prisutnost predstavnika čak sedam medijskih kuća. Svi učesnici nisu krili svoje zadovoljstvo što je u njihovom mjestu održan ovakav jedan edukativni trening, koji im je pružio priliku da se međusobno upoznaju, razmijene ideje i upoznaju sa mogućnostima koje se pružaju u njihovom gradu i regiji.

 

Za napredne mlade kandidate održana konsultacija „Licem u lice“

 

Na konsultacijama „Licem u lice“ (Face to face) - drugi krug treninga, održanim 14.2.2012. u Prijedoru prisustvovalo je sedam odabranih mladih učesnika iz prvog kruga. Oni su obavili konsultaciju sa trenerom i tom prilikom naučili kako pripremiti poslovni prijedlog, biznis plan i budžet/proračun za pokretanje vlastitog biznisa.

 

Ove aktivnosti koje sprovodi Unija za održivi povratak i integracije u BiH se realizuju u okviru Programa zapošljavanja i zadržavanja mladih u BiH (YERP), finansiranog sredstvima Vlade Kraljevine Španije. Projekat se implementira na području 17 općina/opština u BiH: Sarajevo, Istočno Sarajevo, Goražde, Mostar, Široki Brijeg, Trebinje, Brčko Distrikt, Odžak, Bijeljina, Banja Luka, Prijedor, Doboj, Tuzla, Zenica, Bihać, Livno i Vitez u vremenskom periodu od 30. maja 2011. godine do 28. februara 2012. godine.

 

PRESS SLUŽBA UZOPI u BiH

 

 Kontakt
informacije:


Telefon: 00387 33 239 604
Telefon: 00387 33 239 605
Fax: 00387 33 922 513

E-mail: uzopi@bih.net.ba
E-mail: ured@uzopibih.com.ba


Adresa:
Mihrivode 59
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

www.uzopibih.com.ba

https://www.youtube.com/UZOPI

https://www.facebook.com/uzopiubih

 


Članice Unije:

Unija u svom sastavu okuplja lokalna udruženja/ udruge, lokalne nevladine organizacije, kao i ostale organizacije civilnog društva kako u BiH, tako i van nje.
www.uzopibih.com.ba/clanice

Broj članica Unije:

 

POSTANITE ČLANICA UNIJE
Odlukom Statuta Unije za održivi povratak i integracije u Bosni i Hercegovini omogućen je pristup Uniji svim udruženjima-udrugama izbjeglica, raseljenih lica i povratnika, kao i ostalim nevladinim organizacijama (NVO) u BIH i regionu.
www.uzopibih.com.ba/clanstvo

 


Članstvo Unije:

Unija posjeduje specijalni konsultativni status pri Ekonomskom i Socijalnom Savjetu Ujedinjenih Nacija (od 1997)

 

 

 


Pratite nas na: