Lista
aktuelnih Članica Unije

Unija za održivi povratak i integracije u Bosni i Hercegovini okuplja udruženja / udruga -izbjeglica, raseljenih lica, povratnika, gradjana -, zemljoradničkih i poljoprivrednih zadruga, humanitarnih organizacija, omladinskih klubova, i ostalih organizacija civilnog društva, kako u Bosni i Hercegovini, tako i van nje, koji zajednički doprinose održivom povratku i uspješnoj integraciji u zajednicu. (Lista članica)

 

 

 


Aktivnosti
aktuelnih Članica Unije

Ovdje možete pogledati aktuelne aktivnosti članica Unije.

 

 

 

 

 

 

 

Članstvo u Uniju za održivi povratak i integracije u BIH

Odlukom Statuta Unije za održivi povratak i integracije u Bosni i Hercegovini omogućen je pristup Uniji svim udruženjima-udrugama izbjeglica, raseljenih lica i povratnika, kao i ostalim nevladinim organizacijama u BIH i regionu. Ukoliko je Vaša organizacija zainteresovana za pristupanje u članstvo, molimo pošaljite neophodna dokumenta (Rješenje o registraciji organizacije; Odluku Organa o pristupanju Uniji; kao i Izvještaj o radu ) na adresu Unije. (detaljnije)

 

 

 

 

Volontiranje u Uniji

Unija omogućava edukativnu podršku volonterima u vidu generalnog treninga, razvoja osjećaja za timski rad, poticaja odgovornosti i mogućnosti rješavanja problema, volju za sticanjem novih vještina i znanja u pomoći izbjeglicama, raseljenim licima i povratnicima u BIH i regionu (Srbija, Hrvatska). Volonterima koji se u svojoj ulozi istaknu, Unija će obezbediti certifikate koje će im pomoći pri pronalaženju posla. (detaljnije)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kontakt
informacije:


Telefon: 00387 33 239 604
Telefon: 00387 33 239 605
Fax: 00387 33 922 513

E-mail: uzopi@bih.net.ba
E-mail: ured@uzopibih.com.ba


Adresa:
Mihrivode 59
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

www.uzopibih.com.ba

https://www.youtube.com/UZOPI

https://www.facebook.com/uzopiubih

 


Članice Unije:

Unija u svom sastavu okuplja lokalna udruženja/ udruge, lokalne nevladine organizacije, kao i ostale organizacije civilnog društva kako u BiH, tako i van nje.
www.uzopibih.com.ba/clanice

Broj članica Unije:

 

POSTANITE ČLANICA UNIJE
Odlukom Statuta Unije za održivi povratak i integracije u Bosni i Hercegovini omogućen je pristup Uniji svim udruženjima-udrugama izbjeglica, raseljenih lica i povratnika, kao i ostalim nevladinim organizacijama (NVO) u BIH i regionu.
www.uzopibih.com.ba/clanstvo

 


Članstvo Unije:

Unija posjeduje specijalni konsultativni status pri Ekonomskom i Socijalnom Savjetu Ujedinjenih Nacija (od 1997)

 

 

 


Pratite nas na: